Mala pozornost za veliko veselje

 O mojih dobrodelnih dejanjih po navadi ne pišem ali govorim. Čeprav, sem jih v letošnjem letu naredila kar nekaj. Predvsem s svojimi voščilnicami. Pa se s tem ne želim hvaliti. Na koncu imamo od tega vsi nekaj. Tisti, ki jih dobijo so zelo veseli, jaz pa sem tudi neskončno vesela njihovega veselja in na koncu je eno samo veselje in radost. 

Tokrat bom napisala nekaj besed o akciji Mala pozronost za veliko veselje, katerega pobudnica je gospa Ana Petrič iz DSO Notranje Gornice. Želi namreč zbrati 21 tisoč voščilnic, ja prav ste prebrali 21 tisoč, za vse starostnike v domovih za starejše po Sloveniji. Srčno upam, da nam bo s skupnimi močmi uspelo. 

Nekaj malega časa je še. Mislim, da je zaenkrat postavljen rok za zbrianje voščilnic je bil sicer 1. december, a se utegne podaljšati. Če se odločite sodelovati napisane voščilnice čimprej pošljite na naslov: 

Ana Petrič

(Mala pozornost za veliko veselje)

DEOS Center starejših Notranje Gorice

Gmajna 7

1357 Notranje Gornice


Letošnje leto je namreč težko za vse. Težko je ne glede na to ali smo zdravi, ali bolni, ali v popolni izolaciji ali ne, s službo ali brez. Starejšim je najbrž še toliko težje, saj so socialni stiki in osebni stiki z domačimi za njih še kako pomembni, ko pa zelo težko uporabljajo tudi sodobno tehnologijo in je letos vse tako zelo omejeno. 

Bodim iskreni, lepe in tople besede čisto vsem pobožajo dušo in ogrejejo srce. Pa če jih dobimo od znane ali povsem neznane osebe. 

Zato sem se odločila sodelovati. Doma sem imela nekaj narejenih voščilnic, nekaj pa sem jih izdelala v zadnjem hipu, da se bomo le lažje približali številki, ki jo želijo doseči. K sodelovanju sem povabila tudi svoje srčne sodelavke in sodelavce. Skupaj smo napisali kar lepo število voščilnic. Vesela in hvaležna sem, da so se odzvali povabilu k sodlovanju. 


Kljub teži tega leta pa le ostanimo pozitivni. Male stvari v življenju štejejo veliko. Morda nas želi letošnje leto pravzaprav spomniti, kaj je tisto kar je zares pomembno. Morda nam želi dati ves čas tega sveta, da ga bomo lahko preživeli z našimi bližnjimi. Morda je čas, da razmislimo kaj je tisto najbolj pomembno. 


Morda je tudi čas, da se vrnemo kakšen korak nazaj. Naredimo kaj kot so to delali naši dedki in babice, ki so morda sedaj v enem od teh domov in bodo prejeli malo pozornost - voščilnico z voščilom od popolnega neznanca. Koliko je še ljudi okoli nas, s katerimi smo oddaljili, pa ne za nalašč, prislilil nas je tempo življenja. Morda je to edinstveno leto, da se tudi na njih spomnimo in jim pošljemo kakšno voščilnico. Vem, da jo bodo veseli kot mali otročki. Vem, da bodo veseli nečesa drugega v poštnem nabiralniku kot le reklam in položnic. In vem, da jim boste neskončno polepšali dan in praznike, saj jim boste tudi na ta način povedali, da ste v mislih z njimi in niso pozabljeni. 

Naj bodo letošnji prazniki čarobni za vse!

Today I will write a few words about the project "Male pozornosti za veliko veselje" which can be translated to Small things for big happines. This is a project from Ana Petrič and she wants to collect 21.000 cards for older people in retirement homes all around Slovenia. Usually, I am not talking about my charity work. But this is very special and would like to invite more people to participate. I decided to contribute immediately I saw this on Facebook. Then I also invite coworkers to help and to write a few words in some cards. 

This year is hard for all. Maybe for older people is way harder and they probably need a connection very bad. Maybe this year want to remind us what is really important in life. And maybe want to bring us back to us and to connect with ourselves and others. With some small steps like sending a card, I can say that we for sure warm the hearts and souls of others. Even if there are miles and miles of distance between us, card si something with what we show to people we didn't forget about them. 

Let the holidays of this year be magical for all!






Comments